tirsdag 7. mai 2013

Sjokolade mousse-Enkel å lage; Knallgod på smak!


Smakte denne sjokolademoussen for første gang i oktober 2012, og den har blitt en gjenganger hos oss etter det. 
Den er virkelig god, men jeg har endret litt på hvilken type sjokolade jeg bruker fra originaloppskrifta.
Takker Dorte og Christine for grunnoppskrifta! :-)



Ingredienser til ca 8 personer 
(når servert i medium store glass):

  • 1 stk kokesjokolade (jeg brukte Dronning sjokolade)
  • 1 stk sjokolade med 70% kakaoinnhold (jeg brukte Freia 70% kokesjokolade)
  • 3 egg, deles opp i hviter og plommer. Husk å ta de ut i romtemperatur 30 min før bruk for best resultat.
  • 1 pk kremfløte
  • Bitteliten klype salt til å hjelpe til med å gjøre eggehvitene stivere.


TIPS!  Velger du en sjokolade av enda bedre kvalitet enn eks Freia, så får du også et enda mer smaksrikt resultat. Bor du et sted hvor du eksempelvis har tilgang på Valrhona sjokolade, eller Michel Cluizel, så anbefaler jeg sterkt disse, de er av meget god kvalitet; bruk da eks, Valrhona Manjari, med 64% kakaoinnhold. Eller rett og slett bakesjokoladen til Valrhona, den er også veldig god. For de som ikke får tak i disse to merkene, kan man også prøve med Lindt, som man får på de fleste dagligvareforretninger, eller økologisk mørk sjokolade (Green & Black), som fåes kjøpt på Sunkost (ihvertfall i Alta)
Har du et annet sjokoladetips, legg gjerne igjen en kommentar.

Blir det mousse til overs, så holder den seg i kjøleskapet i 2-3 dager.


Fremgangsmåte:



  1. Pisk de romtempererte eggehvitene stive, ta en bitteliten klype salt i, som hjelper å gjøre eggehvitene stivere.
  2.  Smelt sjokoladen i vannbad, eller i en bolle i mikrobølgeovnen (på halv varme, i intervaller på maks 1 minutt, slik at det ikke brenner seg, rør innimellom hvert intervall).
  3.  Pisk fløten til krem, men ikke stivpisk fløten, da blir ikke resultatet like bra. Det skal være en ganske fast, men allikevel myk,  (men ikke flytende) krem... (Visper du kremen for hardt, blir resultatet for kompakt, og ikke så luftig...)
  4.  Ha eggeplommene i sjokoladen og bland godt.
  5.  Bland eggehviten i sjokoladeblandingen, i tre omganger, blandes lett/ røres forsiktig inn. 
  6.  Så blandes fløtekremen i tilslutt. Ikke pisk, men vend det forsiktig inn til det er jevnt blandet. (Husk å vende inn sjokoladen fra bunnen av bollen)


Haes så i glass, eller dessertboller ved hjelp av skje, eller sprøytepose, gjerne med mønstertut/  -tyller. jeg brukte tut med stjernemønster på moussen på bildet. I bunnen hadde jeg litt ferdig vaniljesaus. Den "retro" fra Freia anbefales (den med tegning av et barn på), den er veldig god til. Pynt gjerne med rips, bringebær, eller andre litt syrlige bær.


FOR LAVKARBO ELLER MOUSSE MED LAVT SUKKERINNHOLD:

  • Erstatt sjokoladen med eks. Freias 87% kakao sjokolade...
  • Tilsett 1-2 teskjeer Stevia eller Sukrin Gold (eller en blanding av disse to) for en søtligere smak, hvis ønskelig. (Stevia og Sukrin påvirker ikke blodsukkeret).
  • Mos bringebær, eller frossen skogsbærblanding i kjøkkenmaskin, tilsett litt Stevia/ Sukrin, etter smak, og server dette med moussen. Det skaper en frisk sødme til den mørke sjokoladesmaken.
  • Skrap gjerne ut frøene av en halv vaniljestang og tilsett dette i bærblandingen,

BON APPETIT!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar